bureau & visie

“Architect Rokus Visser staat voor kwaliteit, beschouwt elk project als uniek en zijn ontwerpen staan voor tijdloos.”

Architecten Bureau Rokus Visser is actief op het gebied van architectuur, interieur, restauratie en renovatie en stadsontwerp waarbij ook bouwhistorisch onderzoek tot de expertise behoort. 

Architect Rokus Visser staat voor kwaliteit, beschouwt elk project als uniek en zijn ontwerpen staan voor tijdloos. Restauraties, verbouwingen en transformaties worden efficiënt, deskundig en kostenbewust uitgevoerd. De toegewijde en bedachtzame manier waarop Rokus Visser op maat gemaakte ontwerpen creëert, omarmt iedere omgeving en is gericht op het leveren van een unieke beleving voor iedere klant.

Opdrachtgevers staan centraal in het werk. Elk project wordt als een unieke opgave benaderd. De communicatie en inbreng van betrokken partijen blijkt altijd zeer bepalend voor het eindresultaat. Met het uitdenken en uittekenen krijgen uiteraard de uitvoeringstechniek, de materialisatie, de detaillering en duurzaamheid speciale aandacht. 

Opdracht gevers zijn: particulieren, woningcorporaties, uitvoerende bouwbedrijven, projectontwikkelaars, gemeentelijke overheden, bedrijven en kerkelijke instellingen. 

Rokus Visser heeft grote affiniteit met monumenten en daarnaast een duidelijk besef en kennis van historische waarden. Ook worden nieuwe, technische ontwikkelingen in de bouw op de voet gevolgd. Zijn ambitie is om het meest optimale resultaat te bereiken vanuit een samenwerking tussen de opdrachtgever, de gebruiker, de stad en de architect.

Historie:

In 1925 ontwierp Died Visser (1899-1977) zijn eerste raadhuis in de gemeente Strijen. Met de realisatie van dit mooie gebouw heeft de architectentraditie in de Fam. Visser een aanvang genomen. Zijn oudste zoon Rokus sr. (1920-2002) heeft na de Tweede Wereldoorlog het bureau voortgezet en verder uitgebreid. In 1986 heeft Rokus Visser JR het bedrijf voortgezet. Sindsdien heeft hij zijn visie geprojecteerd op onder meer villa’s, nieuwbouw, grachtenpanden, herenhuizen, appartementen, landgoederen, bedrijven, en winkelpanden maar ook op de restauratie van bankgebouwen, kerkgebouwen, scholenbouw, weeshuizen en moskeen, gemeente huizen & kloosters.